fbpx

Coaching: het lichaam spreekt.

Mijn blog voor jou.

Het projectieveld

Het projectieveld

Wat is het projectieveld eigenlijk werkelijk? Waarom is het zo belangrijk dit te weten en hoe passen we dit toe in ons dagelijks leven?
Ik neem je graag mee op reis.

read more
Ik ben kwaad!

Ik ben kwaad!

Ik ben kwaad! Van kwaad zijn is stout, naar het leven zelf.Hoe een verkeerde blik op kwaadheid heel destructief kan zijn en onze levensvlam kan doven.Hoe het proberen onderdrukken van deze emotie kan leiden tot daders en slachtoffers.En stilaan helen met vallen en...

read more
Rauwe rouw

Rauwe rouw

Rauwe rouw De donkerste maand staat voor de deur en voor mij staat loslaten centraal.Een van onze trouwe viervoeters is stilaan aan het overgaan en doet dat op een vrij lugubere manier.Het confronteert me met diepe rauwe rouw. En tijdens deze periode merk ik dat ik...

read more
Dansen met de slangebeet.

Dansen met de slangebeet.

Dansen met de slangenbeet. Wat heeft het dansen met de slangenbeet, een ritueel van oude sjamanen, te maken met ons en onze cultuur? Wel ... maak het jezelf gemakkelijk. Ik zal het je vertellen met de wens dat dit verhaal je hoop kan geven, een beetje rust in de chaos...

read more
The kid inside.

The kid inside.

Vanbuiten zie ik er volwassen uit, ik gedraag me zoals ik het aangeleerd heb gekregen. Dat betekent dus dat ik me prima aangepast heb in het leven.

De vraag dat ik me steeds meer stel als dit onderwerp naar boven komt; is dat aangepast gedrag wel zo gezond?
We komen namelijk als volledige wezentjes op deze planneet en zijn opgevoed met een veelal straffend model, dat betekend dus dat er stukjes zijn van ons die mochten zijn en andere stukjes niet.

read more
Gevoelig zijn, een vloek of een zegen?!

Gevoelig zijn, een vloek of een zegen?!

Gevoelig zijn, een vloek of een zegen?!
Het staat gelijk aan de term HSP (highly sensitive person).
Met gevoelig zijn kan je er vanuit gaan dat het leven niet gemakkelijk is en eigenlijk … nooit geweest is. Daarom ook de stelling, is het een vloek of is het een zegen. Misschien wel beiden, afhankelijk van de situatie. Eén ding staat als een paal boven water, gevoelig zijn is niet altijd makkelijk.

read more
de traagheid der dingen

de traagheid der dingen

De traagheid der dingen
Ik dacht altijd dat alles snel moest, gehaast, want hoe meer ik gedaan krijg in een dag, hoe meer ik van betekenis was voor deze wereld toch?
Of niet? Ik zie dat in de natuur altijd alles zijn tijd heeft. Er zit geen haast. Alleen misschien bij de race voor het leven tussen prooi- en roofdier, en dan nog…

read more
E(nergy in) motion

E(nergy in) motion

E(nergy in)motion is puur, rauw en dát wat ons doet bewegen in bepaalde richtingen. Het verlangen iets te maken van ons leven dus.

read more