fbpx

E(nergy in)motion

Emotie is puur, rauw en dát wat ons doet bewegen in bepaalde richtingen, energy in motion dus.Coaching Het is het verlangen iets te maken van ons leven, onszelf te overstijgen en te worden wat we nooit voor mogelijk hebben gehouden.

Emotie, energy in motion, is heel nauw verbonden met onze meridianen welke weer zijn verbonden met onze organen. Huh? Wel ja …

Emotie is energy in motion:

Je hebt je organen, elk van deze organen is verbonden met een gevoel (een deeltje van het emotioneel spectrum.)

Zo heb je:

  • De lever/galblaas die met groei en blokkades te maken heeft, waardoor er kwaadheid, frustratie en stress kunnen ontstaan. (denk aan het spreekwoord, wat heb je op je lever liggen? Of je gal spugen)
  • Het hart/dunne darm (en ook wel driewarmer en pericart) dat met passie en depressie te maken heeft. Het beleven van de warmte van je talenten of de koude van het niet aan je talenten kunnen, het verloren lopen, het zoeken.
  • De milt/het volledige verteringssysteem dat te maken heeft met integreren en verteren van alles wat je meemaakt in je leven.
  • De longen/ dikke darm met verdriet loslaten, begrenzen, zich alleen voelen te maken heeft.
  • De nieren met diepe angsten of de absolute liefde, de dood, alles aan de overkant.

Motion, beweging ontstaat vanuit dat wat je ziet.

Daarboven heb je je dagelijkse dosis van gebeurtenissen dat telkens een gevoel en een gedachte gaat uitlokken. Waardoor je gaat reageren volgens een oud patroon, iets wat je kent vanuit je kindertijd.

Het lichaam spreekt

Case: Galblaas- en lever-meridiaan

Bijvoorbeeld het niet uiten van kwaadheid (omdat “kwaad zijn” niet hoort volgens jeouders.)meridiaan Het onderdrukken van het gevoel kwaadheid gaat je energetische lever en je lever-/galmeridiaan blokkeren, waardoor je verschillende klachten kan ontwikkelen. (hieronder een plaatje van oa de galblaasmeridiaan – de gekartelde meridiaan die ook in het hoofd loopt.)

Een handjevol uit mogelijke klachten die kunnen ontstaan: migraine, tintelende of slapende benen, het krijgen van krampen in de onderbenen (kijk naar zijn verloop en de klachten lijken je ineens ook heel erg logisch). Met als uiterste een vorm van kanker, CVS of fibromyalgie.

Oude patronen en invloeden.

Zo zijn we allemaal in deze wereld gekomen met oude patronen, ons opgelegd in de kindertijd (ouders die dingen doorgeven, opvoedkundigen, school, omgeving, ingrijpende gebeurtenissen etc.) Het is de bedoeling dat we deze patronen, deze blokkades in ons systeem (meridianen en organen) gaan helen, bevrijden, deblokkeren.

Daarmee is het nodig om zo breekbaar, zo open en zo moedig mogelijk te zijn.
Brené Brown is eentje van mijn favorieten die weet waarover ze het heeft. Helen kan niet tot men écht breekbaar kan en durft zijn.

Onderaan deze post vind je een heel interessant filmpje van haar terug. (geniet ervan!!)

Vloek of …  én zegen?

energy in motion

Dat proces van terugkeren naar de bron kan een hele tijd in beslag nemen, misschien zelfs een heel leven. Hoe verder we van onze natuurlijke balans af zijn, hoe langer het duurt om te helen. Maar steeds intenser en steeds duidelijker zal je ook begrijpen waarom die specifieke blauwdruk in je leven aanwezig is en hoe je deze dingen kan gaan inzetten. Omdat het niet alleen je vloek, maar ook je gave is. Iets dat je, van zodra je begrijpt waarom het in je leven speelt, kan gaan inzetten in de wereld.

 

 

Want oh god, wat zijn er veel mensen die jou nodig hebben. Niet zoals je wil zijn, maar zoals jij in je pure wezen bent.

Have a good one!
Tania.