fbpx

Dansen met de slangenbeet.

Wat heeft het dansen met de slangenbeet, een ritueel van oude sjamanen, te maken met ons en onze cultuur?

Wel … maak het jezelf gemakkelijk. Ik zal het je vertellen met de wens dat dit verhaal je hoop kan geven, een beetje rust in de chaos van deze tijd.
Voornamelijk voor zij die ongemakkelijk worden omdat de dood steeds dichterbij lijkt te sluipen en af en toe op de deur klopt.
Laat dit een lichtje voor je zijn, een sprankeltje hoop en misschien een doorstart naar het volle leven in jezelf. Of niet, die keuze ligt bij jou.

Slangenbeet

Ooit kwam ik iemand tegen in theater, zijn naam is niet belangrijk, die me herinnerde aan de verhalen over oude sjamanen.
Die oude sjamanen leefde als eenzame wijze man of vrouw in oerstammen. Voornamelijk in Zuid-Amerika, waar de term vandaan komt.
Alhoewel, bij ons leefden ze ook, onder een andere naam.
Het waren de medicijnmannen en vrouwen die een gigantische kennis hadden van wat ziekte is en waarom het ontstaat in een lichaam. Nog steeds kan je zulke waardevolle wijze mensen vinden, ver weggestopt van de materialistische wereld.

Deze oude sjamanen geloofde in een heilig ritueel, het dansen met de slangebeet.

Dat hield niet veel meer in dan je te laten bijten door een slang. Slangenbeet
Door die beet konden ze de grens tussen leven en dood opzoeken, zodat ze alle fasen van ziek zijn en sterven zouden begrijpen. Dit om het volk, hun volk, in elke stap te kunnen begeleiden. Die dans was heilig voor het dorp, het was een eer als je zo iemand bij je had. Het was een hele opgave en overgave als je die stap voor je volk durfde nemen. Je wist namelijk niet of je ooit nog het daglicht zou zien.

En toch kwamen er een hele hoop van deze wijzen terug in het leven.

Al waren ze dan getekend door de beet, door het leven. Sommigen waren half verlamd, anderen hadden niet meer dan een lelijk litteken of nog anderen verloren spraak of zicht. Al deze littekens droegen ze met trots, net als de wijsheid die ze in zichzelf vonden.
Een van die wijsheden van zulke oude wijze mensen, werd me verteld, is dat deze wereld waarin we leven maya is, illusie dus.

 

Sjamaan

 

Alles waar we schijnbaar mee aan het vechten zijn aan de buitenkant, bestaat ook aan de binnenkant.
Er verschijnt niet zòmaar ziekte op je pad, ziekte is het gevolg van een emotioneel, fysiek of mentaal trauma in ons leven.
De zogenaamde deeltjes die ze als virus of bacterie bestempelen bestaan wel degelijk, de oorsprong ligt alleen iets anders.
Als wij door emotie van temperatuur veranderen, verandert het klimaat in ons lichaam en worden we ziek.
Ons lichaam geraakt geïnfecteerd om een doorbraak te krijgen en dan alles weer naar neutraal te kunnen brengen.

 

Kijk naar onze kinderen.

Tandjes is een doorbraak voor zo’n klein mensje, toch?ziek
Wat komt er voor de tandjes, frustratie, koorts, pijn en plots is dat tandje er.
Hetzelfde proces herhaalt zich bij het zetten van de eerste stapjes.

Elke ouder weet dit, toch?

Wat zit er achter ziek worden.

Als ziek worden enkel maar kan gebeuren na trauma is het misschien niet ziek worden, maar heel worden?

Wacht … laat me hier even dieper op ingaan.
Stel jij stapt in de lift op weg naar werk, je denkt aan je dag en merkt niet eens op dat er iemand bij je in de lift stapt, een persoon die heel erg kwaad is. Op het moment dat jij uit de lift is voel je jezelf vervelend, kwaad zelfs.

Of stel je voor, je komt thuis en je partner zit daar aan tafel, verdrietig te doen alsof. Wie voelt het niet?!

Ben je er nu een beetje van overtuigd dat wij emotionele mensen zijn? En kan je begrijpen dat emotie eigenlijk betekent: energy in motion? Energie in beweging?

energy in motion

Zuivering

Wanneer wordt ziek zijn dan toxisch?

Een ziekte kan enkel maar toxisch worden wanneer er gedurende langered tijd wordt onderdrukt.
Wanneer iets niet mag zijn, niet mag gevoeld worden.

Zo neem ik bij koorts niet eens meer een klein asperientje of een dafalgannetje. Want deze dingen zijn niet zo onschadelijk als ze eruit zien.
Ze blokkeren namelijk de emoties die gevoeld willen worden en al zo lang ondedrukt zijn.

Ah maar kleine klindjes dan?

Kleine kindjes ontstaan uit het lichaam van twee volwassen mensen en hoe groter het trauma is bij die volwassen mensen, hoe zwaarder een kind het krijgt.
Het is namelijk al gekleurd door zijn ouders. Het draagt de slangenbeet dat de ouders doorstaan heeft als de ouder niet eerst door het volledige dansen met die slang gegaan is. Dus als ze door onderdrukking hebben besloten mét die slangenbeet te leven.

kinderen

Durf jij de dood weer toe te laten in je leven als geheel?

Kan jij, zonder compromis, de slangenbeet aangaan in je leven? Durf jij te voelen wat er te voelen is? Durf jij aan te kijken wat voor trauma’s er in jouw leven hebben afgespeeld?dood

Welke vreemde stoffen zijn er in je lichaam gegaan? Welke onoverkomelijke emoties spelen er in je leven? En kan je daar, net als de Sjamaan, je verantwoordelijkheid voor opnemen? Waardoor je de sjamaan van je eigen omgeving wordt? Waardoor je de kinderen spaart van het lijden dat jij in je draagt.

Durf jij de dood als onderdeel van het leven te gaan beschouwen en durf je dicht bij jezelf aan te komen? Met alles wat je bent, alles wat je in je draagt?
Zowel het goede als het slechte?

Welkom thuis!

Dan weet ik zeker dat je het leven zult ontvangen op zo’n manier dat je nog nooit hebt ontvangen. Dat je het licht zal vinden voorbij de sluiers en dat je alleen maar échte waarheid zal kunnen omarmen van nu af aan. Welkom … welkom in de wereld van de Sjamaan.

Je leeft! Vier het leven, hoe lastig dat leven soms ook kan zijn.
Door wat je mee hebt gemaakt ben je nu een vele krachtiger mens!

Laat de wijsheid vanuit je ziel en vanuit je buik ontspruiten en neem je échte plaats hier op aarde in.
Laat je niet langer manipuleren, maar luister.
Luister naar je eigen innerlijke stem. De enige stem die nooit zal bedriegen en voel … voel als een ander iets tegen je zegt.
Klopt dit? Is het juist? Of heb je zo je twijfels. Bij twijfel, DON’T! Je bedriegt alleen jezelf.

Welkom thuis

Succes met jouw unieke dans met de slangenbeet (welke dan ook), weet dat ik er graag voor je ben als je nood hebt aan iemand die met je meekijkt.

En nog even dit:

Nog even, na bekijken van bovenstaande film, weet je dus ondertussen dat stress ziekte verwekt.
Ook dingen die niet natuurlijk zijn en ingebracht worden in ons lichaam wekt stress op.

Think aboout it.

In liefde en verbinding,
Tania.