fbpx

Mijn reis en waarom ik je graag help.

Wat fijn je hier te mogen ontvangen!

Ik ben Tania van Het lichaam spreekt.
“Het lichaam spreekt” is niet zomaar een naam, nee … hij is me
op het lijf geschreven.

Hoe langer ik ermee onderweg ben, hoe juister die naam blijkt te zijn.
Hoe rijker ik word aan informatie om mezelf en jullie te ondersteunen.

Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik mensen gevraagd hoe ze me, als coach, ervaarden.
Er was één ding is dat al deze mensen het over eens waren; Ik ben niet de alledaagse gewone coach.
Wat ik dan wel ben, dat is aan jullie om dat te komen ervaren. (onderaan vind je een paar quotes van anderen terug).

Maar eerst even een stukje over hoe mijn weg een meerwaarde voor jou
kan betekenen.

Coach

Hoe het ooit begon.

Heel mijn leven was erop voorzien om te overleven. Ik had geen tijd om te luisteren naar mijn lichaam, omdat ik het gevoel had te moeten vechten om te mogen bestaan.
Niet op één vlak, op alle vlakken, leek het alsof de wereld en ik gescheiden waren.

Op het moment dat ik achtentwintig werd brak mijn liefdesleven, was ik ongelukkig in mijn werksituatie en schaamde ik mezelf over lichamelijke symptomen die uit het niets leken te komen.

Ik zocht een uitweg.

Doorheen de jaren (en nog steeds) leerde ik, met vallen en opstaan, écht mens te zijn.
Breekbaar en met een open hart.

Om je een idee te geven volgt hier een overzicht van mijn leer- en levenspad;

9

Mijn eerste uitweg vond ik bij de levensschool, waar ik de vierjarige opleiding als gezondheidsconsulente volgde.
Daar leerde ik mijn lichaam, geest en emoties te verzorgen op allerlei manieren. Wat was dat een opluchting, want ik had een hoop vervuiling op te kuisen.
(2009 – 2013)

9

Daarna dompelde ik mezelf onder in een bad emotioneel lichaamswerk, zang en bewustzijnswording, wat mij hele diepe vriendschappen opleverde en ook heel veel verdriet bezorgde. Een tijd van openbaringen, en vertwijfeling.
(2011 – 2013)

9

Omdat mijn interesse in massage en Chinese accupunctuur wakker werd (dankzij de levensschool) ging ik vervolgens deze wetenschap dieper bestuderen. Ik behaalde een “post graduaat beweging en massageleer” aan OTCG (opleidingsinstituut voor traditionele Chinese Geneeskunde) op  de Karel de Grote hogeschool.
Dit was de eerste keer dat ik voelde hoe thuiskomen kon zijn.
(2013 – 2016)

9

Omdat ik vond dat ik de “waarheid” in pacht had (glimlach, wat is waarheid ….), wilde ik deze over de ganse wereld verspreiden. Ik ging samen met Inspiring speach aan de slag en ontdekte al snel dat ik aanleg had een helder verhaal te vertellen en mijn boodschap over te brengen aan een groepje mensen.
(2016 – 2017)

9

Het staan voor een groter publiek, wat het einddoel was van inspiring speach, bezorgde me doodsangsten en vervolgens ook ademhalingsproblemen. Via een tip van een kennis nam ik contact op met Ludo uit de theaterwereld die me door zijn extra begeleiding en fijne aanpak in het theaterwereld loodste.
Hier ontdekte ik oeroude wijsheden op vlak van lichamelijk gericht werken, emoties en spel.
Eerst volgde ik Scat bij Ludo Ghoos in Berchem, waarna ik terechtkwam op Acsent onder leiding van Poppe Boonstra en daarna heb ik samen met Annet Henneman mezelf nog verder verdiept in deze
kunst en werkvorm.
(2016 – 2022)

9

Tijdens mijn theaterperiode volgde ik simultaan bij Bert Cools een opleiding tot opstelling en systeemwerk. Omdat ook in theater deze vorm werd aangeraakt en ik tijdens mijn eigen proces met regelmaat opstelling deed om door diepere lagen te raken en te transformeren.
(2018 – 2021)

9

Toen corona me platgelegd had voelde ik hoe massages geven me uitgeput had. Daardoor was ik behoorlijk gefrustreerd en wilde ik heel graag meer verdienen met minder moeite.
Travak, opleiding tot ondernemen (big business) trok me en deed me even van  mijn eigen pad afdwalen. Ik leerde veel over websites en werkvormen online. Maar ergens resoneerde het niet en kwam ik tot het besluit dat ALLES ANDERS moest.
(2021 – 2022)

9

Omdat ik voelde dat ik een andere insteek nodig had en al lang in Peter Levin geïnteresseerd was, kwam ik terecht op Open Mind.
Daar volgde ik in het voorjaar van 2022 de opleiding trauma essentials. Met een totale collaps als gevolg. Ik besefte ten volle hoeveel trauma er vastzat in mijn lichaam en begon aan een jaar vol ups & downs in transformatie.
In het najaar startte ik de trauma pro op om vervolgens aan te sluiten in de trauma master ( eigenwaarde).
Gelukkig bracht deze opleiding heel veel doorbraken en zachtheid bij me, naast alle tranen en frustraties.
(2022 – 2023)

9

Trauma gaat er vooral over hoe je lichaam iets beleeft, opslaat en reageert.  Wat handig kan zijn in het oefenen om iets anders aan te pakken, een situatie te resetten of stilaan en met zachte hand een positief iets naast veel negatiefs te leggen. Voor mij was het belangrijk om zowel in mezelf (dus lichamelijk) te werken als aan mijn omgeving en familiesysteem.
Daarom volgde ik op open mind, naast de trauma ook een opleiding systemisch werk en opstellingen. Hier verfijnde ik mijn werkwijze in deze kunst en tegelijkertijd kreeg ik zelf wat mooie doorbraken.
(2022 – 2023)

9

Tijdens deze opleiding merkte ik dat er in mijn familie en omgeving enorm veel narcisme was. Dat ik vaak ook in deze extremen terecht kwam was dus geen ondenkbaar feit. Door de narcismetraining op open mind kreeg ik meer zicht op zaken en merkte ik op dat heel mijn systeem zich begon te verzachten, mijn hart zich stilaan opende en dat ik een hele andere kijk op de wereld kreeg.
(2022 – 2023)

9

Binnenkort start ik een opleiding met Anneke Lucas om nog meer te kijken naar trauma, narcisme en hoe we als mens en als coach nog bewuster kunnen stilstaan bij alle fascetten van het helingsproces.
(2023)

Al deze opleidingen deed ik in de eerste plaats voor mezelf, als heling om het leven een beetje aangenamer te maken.
Als neveneffect op dit gebeuren heb ik natuurlijk een hele rijke waaier van verschillende methodes om jou te helpen in je proces naar een fijner, leuker en vrijer leven.
Misschien ben ik wel diegene op wie jij gewacht hebt, of misschien ook niet.

Contacteer me gerust.

Een zachte warme groet,
Tania.