fbpx

  Video 2: Human design

human design

Human design is een verzameling aan systemen (astrologie, kabala, I-ching) zodanig gecombineerd waardoor jij je unieke blauwdruk kan vinden.
Wie ben jij eigenlijk zonder al die laagjes die iemand heeft opgelegd?

Je kan je persoonlijke chart ophalen op volgende sites: Get Your Chart (jovianarchive.com) of Free BodyGraph (mybodygraph.com)

Er zijn er natuurlijk nog andere sites die gratis bodygraphs aanbieden, al merk ik op dat deze het accuraatst is.
Mocht je toch graag iets snels voor de hand hebben kan je dat terugvinden op de human design app.

Ik steek human design graag in dit pakket omdat ik weet dat elk type heel anders met het leven omgaat.
Wanneer we onszelf ontdoen van onze voorgeprogrogrameerde condities is het goed om even te kijken naar wie we aan het evolueren zijn.
Zodat we niet opnieuw andere condities opbouwen, maar ook echt naar onszelf aan het evolueren zijn.
Deze kennis is niet alleen belangrijk om te weten wie je zelf bent, maar ook in relatie tot anderen.

Alle types die je kan vinden binnen het human design systeem zijn even belangrijk in onze maatschappij.
Ze werken gewoon iets anders en hebben andere functies binnen ons menszijn.

Je kan heel diep gaan in je eigen systeem en ik raad je ook aan om zelf opzoekwerk te doen.

Op youtube en helemaal gratis vind je eigenlijk alle informatie terug.

 • Incarnation Cross
 • De getallen met breuklijn (bv 2/5, 6/2, 1/4 etc)
 • Authority: Splenic / emotional / mental / ego / self projected …
 • And last but not least: je eigen kanalen en je eigen gates.

Wij gaan nu even in op de hoofdtypes van een systeem omdat dat al heel veel duiding geeft. (Generator, Manifestor, Manifesting generator, Projector, Reflector)

Generator

Generators zijn mensen die het geluk hebben zelf energie te kunnen opwekken. Het zijn dus hele krachtige wezens die dingen kunnen neerzetten in dit leven.

Stap voor stap en beetje per beetje. Deze mooie mensen hebben geleerd dat ze naar anderen moesten luisteren en moesten doen wat ze zeiden. Daardoor raakt hun energie opgebrand. Wat belangrijk is voor een generator is dat zij/hij luistert naar zijn eigen innerlijke stem. Waar word jij blij van? Waar word je warm van vanbinnen en hoe kan jij dat in deze wereld gaan doen. Generators mogen leren hun intentie uit te zetten en te wachten tot ze een uitnodiging krijgen om iets te gaan doen.
Wanneer ze iets aan het doen zijn dat niet bij hen past zullen ze kwaadheid ervaren.
Ze hebben te werken volgens volgend patroon:

 • Beslis wat je graag wil manifesteren.
 • Geef je hoofd de kans om te doen wat het het best doet: onderzoeken.
 • Kijk wanneer het leven je de kans  geeft om te reageren op een opportuniteit die hiermee resoneert.
 • Dan gaat het voornamelijk over voelen in plaats van denken en kijk wat er in je opkomt (dit hangt af van je authoriteit).

Leef je niet volgens je eigen patroon dan zal je voelen dat je energie snel op is en dat je er gefrustreerd en kwaad bij loopt.

 

generator

Manifestator

Een manifestor heeft geen eigen generator energie center defined. Dat betekend zoveel als dat dit type persoon geen eigen energie opwekt, maar hier is om te initieren.
Ze hebben een aura in zichzelf dat eerder gesloten is, terwijl dat van de generatoren open is. Dit betekend dat niemand anders kan zien wat een manifestator van plan is en dat het dus belangrijk is om je plannen te communiceren voor je ze de wereld instuurt. Doe je dat niet, zal je op weerstand botsen en dat roept kwaadheid en frustratie op bij jezelf. Een manifestator heeft een energiebaan lopen naar de keelchackra, van waar deze baan loopt zal meer duiding geven over wat het is dat jij in deze wereld hebt te zetten.

Een manifestator werkt volgens volgend patroon:

 •  Voel wat je in de wereld wenst te veranderen om te verbeteren. Weet ook dat wat jij wenst te veranderen gewenst is in deze wereld.
 • Praat er met de mensen over die een rol hebben in deze verandering of er invloed van zullen ondervinden om weerstand te vermijden.
 • Volg je eigen strategie – een emotionele manifestator moet bv eerst een nachtje slapen over zijn idee voor hij het in de wereld zet.

 

manifestor

Manifestating generator

Als jij een manifesting generator bent dan ben je eigenlijk een racewagen! Build to go FAST.
Waarschijnlijk herken je jezelf in het kindje zijn die niet stapje voor stapje de som ging uittekenen maar het volledige plaatje gewoon neerpende.
Naar gelang je interesses (daar waar jij voor gebouwd bent) zal het antwoord juist of fout zijn.
Als jij je op jouw pad bevind zullen de antwoorden to the point zijn.
Daar waar jij blij van wordt, zal je interesse genoeg kunnen opwekken om je te verdiepen in de essenties en zal je dingen kunnen afwerken.
Is dat niet zo, dan kost doorzetten je moeite en zal je waarschijnlijk kort door de bocht zijn om iets af te raffelen en gefrustreerd omdat je het moet doen.
Met andere woorden is het belangrijk dat jij dingen doet waar jouw hartje van gaat zingen.

Een manifesting generator werkt volgens volgend patroon:

 • Beslis waar je wilt voor gaan.
 • Plaats jezelf in de creatieve modus dat je plezier brengt.
 • Wacht voor tekenen van buitenaf, synchroniteiten en kansen die naar je toe zullen komen.
 • Beantwoord deze opportuniteiten en onderneem actie wanneer je het voelt in je onderbuik.
 • En blijf de hele tijd afstemmen met dat gevoel, blijft het Ja zeggen? Zo nee, herbekijk alles.

 

manifesting generator

Projector

Als je een projector bent, dan ben je iemand die net als een manifestor geen eigen energie heeft.
Het verschil tussen een manifestator en jij als projecter is dat je niet hier bent om te initiëren maar om te gidsen.
Je hebt een focus energie en waarschijnlijk heel veel blanke centra in je kaart.
Dit is omdat je daardoor de energie van de mensen rondom jou helemaal kan voelen stromen in je eigen lichaam.
Wat ook betekend dat jij genoeg tijd alleen moet nemen om je weer te ontdoen van de energie van een ander om weer helemaal bij jezelf aan te komen.
Een projecter zet heel veel werk neer op hele korte tijd en draagt vaak hele diepe wijsheid met zich mee. (welke kan je aflezen in je chart).

Een projector mag nooit raad geven aan een ander zonder goedkeuring. Net omdat je meer ziet dan eender welk ander type heb je te leren dat het leven een bepaald ritme heeft en dat je niet vóór de juiste tijd mag reageren. Dat betekent dat je een uitnodiging of een vraag moet krijgen van een ander om je diepe weten te delen. Doe je dat niet, dan word je automatisch afgewezen en zal je voelen dat je bitter wordt, gefrustreerd.

Omdat je zo beïnvloedbaar bent, ben je waarschijnlijk ook één van de meest ondergesneeuwde types (net als de reflector), dus is het extra belangrijk om jezelf te leren kennen en daarmee te leren omgaan. Tijd alleen is noodzaak voor deze types. Je netwerk is belangrijk.

Een projector werkt als volgt:

 • Eerst heel duidelijk weten waar je goed in bent en jezelf daarin ook onderrichten. Hoe meer jij een expert bent in iets hoe meer jij uitnodigingen zult krijgen van mensen om met ze te werken.
 • Vind de beste methodes om je kennis en je natuurlijke zijn met de wereld te delen. Zorg dat je in de juiste kringen terechtkomt.
 • Active waiting: nog verder je skills uitdiepen, nog meer in de wereld zetten, blijven actief investeren in alles. Bijvoorbeeld ook hoe en wanneer je tallenten in te zetten.
 • Krijg je invitaties, voel met jouw authority. Deze zal beslissen wat er goed voor je is. (splenic bv krijgt bij een nee een hele duidelijke inkrimping – een emotionele zal er eerder een golf van emoties moeten doorvoelen voor ze antwoord hebben.
 • Je bent als een magneet, dus mensen voelen dat je anders bent.

 

projector

Reflector

Omdat je centra niet gekleurd zijn heb jij extra tijd nodig bij jezelf om écht te weten wat van jou is.
Daarentegen neem jij de energie van anderen niet werkelijk binnen zoals de projector, wat betekent dat je meer tegen andere energieën kan als een projector.
Jij werkt namelijk als een spiegel en je proeft van je omgeving.
In de oppervlakte neem jij wél energie op, maar niet in je essentie.
Dat betekent dat als jij bijvoorbeeld in de buurt bent van heel veel generator types, jij net als hen in de flow kunt werken en je energie geen einde kent.
Maar als je dat probeert te doen zonder dat zij in de buurt zijn, dan merk je plots dat je uitgeput raakt van dezelfde taak.
Jij bent hier om terug te reflecteren naar mensen waar er dingen mogen veranderen en dat doe je volgens de maancyclus.

Wat jij zal reflecteren hangt af van de gates die wel gedefinieerd zijn en daarmee zal je dan bekijken wat er in je omgeving zichzelf afspeelt om dat te gaan terug reflecteren zodat een ander kan zien wat het is dat anders zou kunnen om te groeien als gemeenschap, deel van een gemeenschap of als wave doorheen het universum.

Let op, je omgeving is belangrijk voor je. Leef jij in een gezonde omgeving, zal je gezond zijn. Is je omgeving voornamelijk ziek, zal jij ziekte reflecteren.
Tegelijkertijd zal je het voelen en weten als mensen om je heen niet écht zijn, niet leven volgens hun werkelijk innerlijk kompas.

Ook de standen van de maan hebben invloed op je. De maan verandert namelijk elke dag van status. De ene dag beweegt de maan energie in het type generator, een volgende twee dagen bijvoorbeeld in het type projector en soms ben je gewoon de pure reflector. Daardoor hangt je energie af van het moment en is het soms voor mensen in je buurt heel chaotisch om je te volgen.
Juist dit is ook je kracht, daardoor kan jij in één maancyclus alle aspecten afgaan met dat thema. Praat dus veel tegen jezelf en je zal weten wat alle stukjes om je heen te brengen hebben, te duiden hebben en wat er nodig is om positief te kunnen veranderen als gemeenschap.

Een reflector werkt volgens volgend patroon:

 • Kijken wat er niet écht is in je omgeving. Voelen wat de verschillende standpunten zijn van de verschillende types energie. Observeren dus.
  Je proeft namelijk alle stukjes van je omgeving en dat wat je irriteert, daar kan jij wat mee gaan doen. Soms wordt de reflector ook “the drifter” genoemd, omdat deze mensen eigenlijk niet zelf creëren, maar de dingen naar zich toe voelen komen en daarmee aan de slag gaan.
 • Dan ga je de 28 dagen cyclus in waar je elke dag wel iets beleeft en wel iets anders voelt omtrent het thema waar je aan werkt.
 • Gedurende deze tijd neem je géén beslissingen. Op een gegeven moment en dat zal zo rond de 28 dagen zijn, zal je plots wéten wat je te doen staat om verandering te reflecteren naar de personen om je heen.

 

Reflector