fbpx

Even geen Play!

Soms is er even niet die Play! en zit je in een roetsjbaan van emoties, er komt zoveel op je af en dan … ontstaan er plots klachten. Je kent het wel, een stijve nek, de onderrug die trekt, een ongemakkelijk gevoel, wat prikkelbaar hier en daar. Algemene vage symptomen die, als je er geen gehoor aan geeft, zich gaan verdiepen.

Plots vraag je jezelf af, waar komt dit toch vandaan? Je doet alles wat moet, oefeningetjes, gezond eten en je verdient genoeg. Alles gaat je voor de wind en toch …. Pijn!  

Vraag jezelf dan eens af, hoe lang is het geleden dat je nog eens goed gelachen heb?
Of ben je krampachtig je tranen of je woede aan het binnenhouden in plaats van ermee te spelen. 
Het is helemaal waar dat je een ander niet moet overvallen met jouw kwaadheid of jouw verdriet, ze zijn er namelijk niet verantwoordelijk voor. (Daar kom ik binnenkort nog eens op terug)
De vraag is, hoe kan je deze op een verantwoordelijke fijne manier toch kwijt raken zonder jezelf erin te verliezen.

Komaan, Play! En doe zoveel mogelijk ervaringen op onderweg. Het leven is niet gemaakt om als een trouwe slaaf te gaan neerzitten en onszelf te forceren dingen voor elkaar te krijgen of het diepste verdriet eruit te wringen.

Dat werkt niet.

Play! Not so ...

Alles op zijn tijd!

Wat je nodig hebt, zal zichzelf aandienen wanneer de tijd er rijp voor is.
Een antwoord ligt namelijk niet op hetzelfde niveau als de vraag.
Waarschijnlijk herinner je wel eens iets kwijt geweest te zijn en pas wanneer je er niet aan dacht (meestal een poosje later), schiet het je te binnen waar je dat voorwerp het laatst gelaten hebt.

Dus, hoe kan je spelen met het loslaten van het NU moeten vinden?
Zodat je ruimte maakt om de antwoorden vanuit stroming naar je toe te laten komen.

Just try it!
Play je gezondheid er op vooruit!

 

Play!

Blokkades, beren op je weg.

Merk je op dat je teveel speelt, dat je nooit iets afwerkt, dat het lastig is om naar het einde toe te “werk-spelen”? Dan heb je waarschijnlijk nog een (paar) blokkade(s). Vraag je dan af waarom je jezelf blokkeert? Wat is er nog nodig om spelenderwijs naar die gedroomde finish te dansen?

Wat blokkeert jou nog?
  • Voel je angst? Vraag je jezelf dan af of je stapjes niet te groot zijn.
  • Komen de juiste stappen niet omdat het dan niet perfect zou zijn, leg het opzij! Perfectionisme hoort gewoon niet thuis in de wereld. Een spelend kind denkt nooit aan de uitkomst, zij/hij doet het gewoon. En je hebt nooit leren lopen voor je een paar duizend keer op je gat terechtkwam, toch?
  • Wat zullen de mensen denken? Wat doet het er toe? Zij die het nooit geprobeerd hebben, hebben geen recht van spreken. Het gaat over jou en wat jij in deze wereld te doen hebt.
  • … vul zelf in en kijk of je het kunt weerleggen. (Let me know in the comments!)

Play! Met één kleine stap per kleine stap.

Liever één kleine stap een aanpassing toepassen in je leven dan plots een 150 graden turn, want die turn houd je nooit vol.
Hierbij een filmpje van Dr Rangan Chatterjee over zijn boek How to change your life in 5 minutes.

Wat ga jij aanpassen in je leven?
Welke 5 minuten zal jij vanaf vandaag toepassen?
Laat het me weten in de comments!

Ach, vat het leven toch niet zo serieus op en Play!

Veel plezier ermee!
Tania