fbpx

Visie

Wist je dat lichaam en geest een andere taal spreken? Dat wij het verleerd zijn om naar de taal van ons lichaam te luisteren?

Zo kan het zijn dat het lichaam daardoor in extremen gaat om de aandacht te trekken, waardoor veel klachten ontstaan. Een greep uit deze klachten; emotionele blokkades, lichamelijke pijnen, moeheid, angst- en stresssymptomen, depressie… Ook klachten als CVS, Fybro en burn-outs zijn een gevolg van een scheiding tussen lichaam en geest.

Het leren luisteren naar dit lichaam, het dieper voelen en op ontdekking gaan, kan ervoor zorgen dat we weer energieker, blijer en vrijer worden. Het kan ervoor zorgen dat pijnen of andere klachten, waaronder angst of verdriet, verminderen en dat je meer bewegingsvrijheid krijgt. Bovendien speelt het lichaam een grotere en belangrijkere rol in het kiezen van wat goed is voor ons dan we beseffen. Het terugwinnen van de voelwereld, vaak afgeleerd in onze kinderjaren, kan ervoor zorgen dat veel verwarring verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wanneer verwarring dat voornamelijk afkomstig is van ons hoofd (en de patronen die ons aangeleerd zijn) verdwijnt, verschijnt er automatisch een veel mooier en duidelijker beeld van onze dieperliggende wensen en noden, waardoor we helderder kunnen stappen naar dat wat we werkelijk nodig hebben en dus meer geluk ervaren.

Lichaamsbewustzijn is met andere woorden cruciaal op de weg naar meer geluk en vrijheid. Benieuwd, wees helemaal welkom!